Yazın cilt bakımı yaparken en sık düşülen hatalar!

Yaz Aylarında Cilt Sağlığınızı Koruyun

Dermatolog Dr. Merve Oflaz Gider, yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarına ve çevresel faktörlerin bu sorunlardaki rolüne dikkat çekti.

Dr. Oflaz, güneşin ultraviyole ışınlarının yaz aylarında en yoğun seviyede olduğunu belirterek, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemine vurgu yaptı. Güneşin ciltteki olumsuz etkilerine karşı en iyi savunmanın doğru güneş kremi kullanımı olduğunu söyleyen Dr. Oflaz, güneş kremi seçerken yüksek koruma faktörü (SPF 30 ve üzeri) ve geniş spektrumlu olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş kremi uygulamasının güneşe çıkmadan en az 20-30 dakika önce yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Oflaz, güneşin en yoğun olduğu saatlerde direkt güneş ışığından kaçınılması ve gölge alanlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Oflaz ayrıca, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekeleri, akne alevlenmeleri, cilt kuruluğu gibi sorunlara yönelik kişiye özel çözümlerin önemini vurguladı. Cilt tipine uygun bakımın yanı sıra profesyonel uygulamaların da sorunların önlenmesinde ve tedavisinde büyük rol oynadığını belirtti.

Güneşe uzun süre maruz kalmanın açık tenli bireylerde kalıcı güneş lekelerine neden olabileceğine değinen Dr. Oflaz, güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için yıl boyunca düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini söyledi. Oluşmuş güneş lekeleri için medikal estetik uygulamaların düşünülebileceğini belirtti.

Dr. Merve Oflaz Gider, yaz aylarında cilt sağlığını korumanın kişiye özel bir sağlık yönetimi anlayışını benimsemekle mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Uzman bir hekim tarafından yapılan detaylı cilt analizinin ardından belirlenen kişiye özel uygulamaların, cilt sorunlarına yönelik etkili çözümler sunduğunu ve sürdürülebilir sağlık için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Related Posts

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Hastalara ‘aşırı sıcak’ uyarısı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, artan hava sıcaklıklarının, kronik hastalığı olan kişilerde hayati tehlikeye sebebiyet verebileceğini belirterek, “Kalp hastalıkları, tansiyon problemi olanlar, solunum yetmezliği olan hastalıklar, aşırı sıcaklarda bu hastalıklar alevlenebilir. Bu insanların özellikle günün belli saatlerinde dışarı çıkmamaları, güneş altında kalmamaları, uzun yürüyüşler yapmamalarını öneririz” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.