Magnezyum, vücutta enerji üretiminden kas sağlığına, kalp rahatsızlıklarından bağışıklık sistemi problemlerine kadar birçok problemin önlenmesini sağlayan önemli minerallerden sadece bir tanesidir.
Magnezyum açısından bolca zengin olan demirhindi meyvesi, farklı şekillerde tüketilen ve az bilinen bir meyve çeşidi. Lifli bir hamurdan oluşan demirhindi ağacı, zamanla olgunlaşarak demirhindi meyvesini oluşturur.
Hamurumsu bir yapıya sahip olan demirhindi tatlı ekşi tadıyla oldukça lezzetlidir. Birçok sağlık problemini önleyen bu meyve, özellikle magnezyum eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur.
Vücut fonksiyonlarında etkili olan magnezyum, kan basıncını düşürmede etkilidir. Demirhindi meyvesinin magnezyum desteği de yapılan çalışmalarla birlikte doğrulandı. Aynı zamanda antimikrobiyal etkilere sahip olan bu meyve, geleneksel tıpta sıtma gibi rahatsızlıklar için kullanılıyor.
Ülser, birçok kişinin yaşadığı mide rahatsızlıklarından biridir. Mide ve ince bağırsakta oluşan iç yaralar fazlasıyla acı verici olabilir. Demirhindi meyvesinin içindeki polifenolik bileşiklerle ülseri önlemede etkili olduğu belirtiliyor.
Anti-inflamatuar özellikler taşıyan demirhindi meyvesi diyabet tedavisinde etkili bir rol oynayabilir. Tohumunda olan etkiler sayesinde kan şekeri seviyesini dengelediği araştırmalar sonucunda kanıtlandı.
İçindeki asit birleşimleri sayesinde geçmiş dönemlerde müshil olarak kullanılan meyve, karın kaslarını gevşeterek ishal tedavisi için kullanılan etkili bir yöntem olarak biliniyor.
Alternatif bir müshil ilacı olan demirhindi, probleme bağlı olarak ishal problemini gidermede de kullanılabiliyor. Meyvesi kabızlığı gideriyor, yaprakları ise ishali önlüyor. Karın ağrısı yaşayan kişiler ise kökü ve kabuğu sayesinde ağrılarından kurtuluyor.
Yapılan araştırmalarda demirhindi tüketiminin karaciğer problemlerini gidermede iyi sonuçlar verdiği belirtiliyor. Düzenli bir şekilde demirhindi özü tüketirseniz karaciğer sağlığı için olumlu etkiler alabilirsiniz.
Demirhindi meyvesini farklı alternatiflerde tüketmek mümkün. Tercihe bağlı olarak çiğ kabuklarını tüketebilir, ezmesini pişirebilir veya şekerli olduğu için macun halinde tüketebilirsiniz. Çeşitli çeşniler yapmak için de kullanabilirsiniz.