Narin Güran davasında 15 sanık için 5’er yıl hapis talebi

Diyarbakır’daki Narin Güran Cinayetiyle İlgili İkinci Davada Sanıklara Hapis Cezası Talep Edildi

Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetine ilişkin ikinci davada savcı mütalaasını açıkladı. Cinayete ilişkin üçü çocuk 15 sanığın yargılandığı davada şüphelilere suçluyu kayırma suçlaması yöneltildi. Savcılık, tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve Maşallah Güran, Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya ile tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran ile suça sürüklenen çocuklar R.A. (16), M.G. (16) ve İ.K. (17) hakkında 5’er yıl hapis cezası talep etti.

Narin Güran

İki Dava Dosyası Birleştirilmişti

Narin Güran’ın annesi, ağabeyi ve amcası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Narin cinayeti için bir diğer dava da suçluyu kayırma suçundan 6’sı tutuklu 15 sanık için açılmıştı. Bu sanıklardan üçü çocuktu, onlar için ayrı iddianame hazırlanmıştı. Ancak sonraki süreçte iki dava dosyası birleştirildi. Sanıkların, arama çalışmaları sürerken gerçek dışı beyanlarda bulundukları belirtildi. Ayrıca çalışmaları etkilemek için köyde yangın çıkardıklarının tespit edildiği vurgulandı. Bölgede görev yapan jandarma personelini takip ettikleri ve dinledikleri telefon kayıtlarını sildiklerine dikkat çekildi.

Suçluyu kayırma suçlamasıyla açılan ilk dava 14 Nisan’da görülmüştü

Ne Olmuştu?

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta kayboldu. Cansız bedeni, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde çuvalın içinde, üzeri taşlarla ve çalılıklarla gizlenmiş halde bulundu. Komşu Nevzat Bahtiyar, Narin’in cansız bedenini dereye gömdüğünü itiraf etti. Mahkeme, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’ın iştirak halinde cinayeti işlediklerine karar verdi.

Related Posts

Özgür Özel’den Sırrı Süreyya Önder’in son durumuna ilişkin hastane önünde açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in tedavi gördüğü hastaneye ziyarette bulundu. Özel, yoğun bakımda bulunan Önder’in son durumuna ilişkin “Aldığımız bilgi dün hastaneden yapılan kurumsal açıklama çerçevesindedir” dedi.

Japonya, Kiev’e ekipman bağışladı: Savaşta ölenler tespit edilecek!

Japonya, Kiev yönetimine teknik ekipman bağışladı. Bu ekipmanlar, ölenlerin kimlik tespitinin yapılması ve savaş suçlarına ilişkin delillerin toplanması amacıyla kullanılacak.

Resmi Gazete’de bugün (29 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 29 Nisan 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 29 Nisan 2025 tarihli ve 32885 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Emniyet ‘jammer’ alamaz dedi: İşte jammer alan AKP’li belediye!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ekrem İmamoğlu’nun toplantı yaptığı otelde valizlerde jammer olduğunun belirlenmesi üzerine “Belediye başkanları ve belediyelerin frekans kesici kullanması Türk Ceza Kanu’na göre suçtur” açıklamasını yaptı. İşte jammer satın alan AKP’li belediye!

Akciğer kanserinde mucizevi buluş: Sesle teşhis edildi

Kanser tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Türk bilim insanları erken teşhis için çok önemli bir çalışmaya imza atarak konuşma sesinden akciğer kanserini erken dönemde teşhis edilebildi. Çalışmanın doğruluk oranı ise yüzde 90’ların üzerinde. Haber: Şevval Yiğit

Seçil Erzan davasında yeni gelişme | Fatih Terim’in şoförü: Parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada, Fatih Terim’in şoförü Umut Akgöze ifade verdi. Akgöze, “Parayı Florya şubesinde teslim ettim, hatta parayı taşımak için güvenlikten yardım aldım.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir