Meriç Sulaması Projesi’yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

Edirne’de Modern Sulama Projesi Tarımsal Verimi Artırıyor

Edirne’de çiftçilerin kazançlarını artırmak ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen proje dört yıl önce başladı. Üyüklütatar ve Doyran köylerine iki pompa istasyonu kurularak, Meriç Nehri’nden alınan su tarlalara ulaştırıldı. Proje kapsamında 260 kilometre boru hattı döşendi ve her tarlanın başına su alma noktaları yerleştirildi.

Pompa istasyonlarındaki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla binlerce metreküp nehir suyu kapalı sistem sulama yöntemiyle tarım arazilerine ulaştırıldı. Çeltik ekimi için hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, çeltik tavalarını suyla doldurarak sulamaya başladılar.

Sulama İmkanı Verimi Artırıyor

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, sulama imkanlarının artmasıyla elde edilen verimdeki artışın önemine değindi. Arabacı, “Sulama imkanları ne kadar çok olursa, tarımsal verim o kadar yüksek olur. Meriç Nehri’nden alınan su modern sulama sistemleriyle tarım arazilerine ulaşacak ve ürünler daha verimli bir şekilde sulanacak. Bu proje sayesinde kentimize ve üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Üreticiler Projelerden Memnun

Proje tamamlandığında üreticilerin yüzlerinin güldüğünü aktaran Mustafa İnce, artık tarlalarına daha fazla ürün ekebileceklerini ve kuraklık endişesi olmadan üretim yapabileceklerini belirtti. İnce, “DSİ’nin yeni sulama sistemi ile tarlalarımızı su ile buluşturuyoruz. Bu proje sayesinde birçok avantaj elde edeceğiz. Su debisi belirli bir seviyenin altına düşmediği sürece sulama devam edecek. Geçen sene yaşanan kuraklık ve yer altı suyunun azalması nedeniyle ürün kayıpları yaşanmıştı. Artık su tarlanın hemen başında.” diye konuştu.

Özcan Çetin de tarımsal üretim için suyun önemine vurgu yaparak, proje sayesinde maliyetlerin düşeceğini ve verimde artış sağlanacağını dile getirdi. Çetin, “Geçen yıl sulama sorunu yaşadık ve bu durum verimliliği olumsuz etkiledi. Yeni projemiz sayesinde artık her tarlanın başında su bulunuyor ve bu su nehirden geldiği için belirli bir sıcaklıkta. Yer altı sularının kullanılması durumunda bitkilerin gelişimini etkileyen sorunlar yaşıyorduk. Ayrıca enerji maliyetleri de yüksekti. Bu proje ile maliyetlerimiz büyük ölçüde azalacak.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki Şehit Doğan Özpolat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, serada sebze üreterek aldıkları eğitimi uygulama imkanı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir