Kahvaltı ve akşam yemeğini atlamayın! Bakın neye sebep oluyor

Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Yemek Öğünlerini Atlamak Kalp Sağlığını Tehdit Edebilir!

Yemek öğünlerini atlamak bazı insanlar için zamandan tasarruf gibi görünse de uzmanlar bu alışkanlığın ciddi sağlık riskleri doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Doktor Neena Chandrasekaran, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğini birlikte atlamanın kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Benzer şekilde, Prof. Dr. Özcan da bu konuda yapılan bilimsel araştırmalara değinerek günün ilk ve son öğününü ihmal etmenin kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırabileceğini söyledi. Özellikle kahvaltıyı atlamak, uzun vadede obezite, yüksek tansiyon, damar sertliği ve insülin direnci gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Doktor Neena’ya göre, sabah saatlerinde vücutta doğal olarak yükselen adrenalin seviyesi, yeterli besin alınmadığında daha da artıyor. Vücut açlık durumunu bir tehdit olarak algılıyor ve hayatta kalmak için stres hormonlarını devreye sokuyor. Bu durum, kalbin daha hızlı atmasına ve damarların zarar görmesine neden olabilecek serbest radikallerin artmasına neden oluyor.

Kalp-Damar Hastalıkları Yaşama Riskini Artırıyor

Uzmanlar aynı zamanda gün içerisinde yetersiz beslenmenin, gece geç saatlerde yoğun açlık hissine ve dolayısıyla daha fazla yemek yemeye yol açabileceğini belirtiyor. Bu düzensiz beslenme alışkanlığı da zamanla kilo alımına ve obeziteye zemin hazırlıyor. Yapılan bir araştırmada ise kahvaltıyı düzenli olarak atlayan bireylerin, kahvaltı edenlere kıyasla kalp-damar hastalıkları yaşama veya bu hastalıklardan ölme riskinin yaklaşık yüzde 21 daha fazla olduğu, tüm nedenlere bağlı ölüm riskinin ise yüzde 32 oranında yükseldiği ortaya kondu.

Related Posts

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Hastalara ‘aşırı sıcak’ uyarısı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, artan hava sıcaklıklarının, kronik hastalığı olan kişilerde hayati tehlikeye sebebiyet verebileceğini belirterek, “Kalp hastalıkları, tansiyon problemi olanlar, solunum yetmezliği olan hastalıklar, aşırı sıcaklarda bu hastalıklar alevlenebilir. Bu insanların özellikle günün belli saatlerinde dışarı çıkmamaları, güneş altında kalmamaları, uzun yürüyüşler yapmamalarını öneririz” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.