EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü, AB Projesiyle Deri Endüstrisine Teknolojik Destek Sunuyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de alanında tek olup uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek sağlamaya devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı kapsamında, Ege Üniversitesi’nin de ortak olduğu Tanzanya ve Uganda’da sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi desteklemeyi amaçlayan proje, 7 farklı ülkenin katılımıyla 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Projede Önemli İsimler Yer Alıyor

Projenin koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu yaparken, Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan gibi önemli isimler de projede yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak Üniversitenin uluslararası düzeydeki projelerdeki başarısına vurgu yaptı ve Deri Mühendisliği Bölümü ekibini tebrik etti.

Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri Kurulacak

Proje kapsamında, Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisi için ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ kurulması planlanıyor. Bu merkezler, deri endüstrisine eğitim, seminerler, destek hizmetleri ve danışmanlık imkanı sağlayarak sektörün gelişimine katkıda bulunacak.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mete Mutlu, projenin deri sektörüne yeni perspektifler kazandıracağını ve iş birliklerini artırarak ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Twitter çöktü mü, neden açılmıyor 13 Haziran 2025 son dakika | Twitter (X) dondu mu, ne sorun var? Hata tespit raporu yayınlandı! İşte 24 saatlik güncel veriler

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 13 Haziran Cuma günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 13 Haziran Cuma Twitter hata tespit raporu…

ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü, mesaj akışında hata neden olur ve nasıl çözülür? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür?

ChatGPT çöktü mü, neden açılmıyor ve yaşanan sorunlar ile merak konusu oldu. 10 Haziran 2025 itibarıyla, ChatGPT’de küresel çapta bir kesinti yaşanıyor. OpenAI’nin kendi durum sayfası (status.openai.com) üzerinden yapılan açıklamada “Sora, ChatGPT ve API hizmetlerinde yüksek hatalara ve gecikmeye neden olan sorunun temel nedenini belirledik. Çözüm için çalışıyoruz..” ifadeleri yer aldı. Peki, ChatGPT neden açılmıyor, çöktü mü? ChatGPT too many concurrent requests hatası nasıl çözülür? İşte, o ayrıntılar

İklim aktivisti Greta Thunberg kimdir, kaç yaşında? Madleen gemisinde bulunan İsveçli aktivist Greta Thunberg sınır dışı edildi

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Gazze’ye insani yardım taşımak için yola çıkan Madleen gemisinde İsrail güçlerince gözaltına alındı ve sınır dışı edildi. 22 yaşındaki genç aktivist, iklim değişikliğiyle mücadelesiyle dünya çapında tanınırken, bu kez Filistin halkına destek için Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun misyonuna katılarak uluslararası gündeme oturdu. Thunberg’in sınır dışı edilmesi, İsrail’in Gazze ablukasına yönelik küresel tepkileri bir kez daha alevlendirirken, aktivistin biyografisi ve yaşam öyküsü merak konusu oldu. Peki, İklim aktivisti Greta Thunberg kimdir, kaç yaşında?

KPSS SINAVI NE ZAMAN 2025? KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? 2025 KPSS başvuru tarihi bilgileri

“2025 KPSS ne zaman?” sorusunun cevabı, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. KPSS tekli yıllarda A Grubu sınavı yapılıyor. Dolayısıyla 2025 yani bu yıl KPSS A Grubu sınavı yapılacak. Peki, 2025 KPSS A Grubu Genel Yetenek-Genel Kültür, KPSS Alan Bilgisi sınavı başvuru ve sınavları ne zaman? 2025 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili ayrıntılar…

MALATYA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 || Malatya’da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Bayram Namazı saatleri: Malatya

Malatya bayram namazı saati 2025 Kurban Bayramı sabahı Malatya il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazlarını eda etmek isteyen inanalar tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere bayram namazı, güneş doğum saatinden yaklaşık 40 – 50 dakika sonra kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm iller için olduğu gibi Malatya için de bayram namazı saati hesaplaması yapılıp kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, 2025 Kurban Bayramı Malatya bayram namazı saat kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verileri doğrultusunda hazırlanan Hürriyet 2025 Kurban Bayram Namazı saatleri sayfası üzerinden merak ettiğiniz tüm illerin bayram namazı vaktini sorgulayabilirsiniz. İşte Malatya bayram namazı saati…