CHP’li Taşkent: Proje Okullarında Atamalar Siyasi Yakınlığa Dayanıyor

Ayça Taşkent: Proje Okullarında Atamalar Siyasi Yakınlığa Dayanıyor

(SAKARYA) – CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, proje okullarında yönetici ve öğretmen atamalarının siyasi yakınlık temelinde şekillendiğini belirtti.

Taşkent, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki proje okullarına öğretmen ve yönetici atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, atama süreçlerinin açıklanmış bir kriter listesi olmaksızın, tamamen bakanlığın takdirine dayalı şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.

Bu tarz bir sistemin bireysel adaletsizliklerin yanı sıra kurumsal güvensizlikleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan Taşkent, proje okullarında yönetici ve öğretmen atamalarının siyasi yakınlık temelinde gerçekleştiğini ifade etti. Mülakat sistemlerinin denetime kapalı olduğunu belirten Taşkent, belirli sendikalar aracılığıyla yaratılan ayrıcalık alanlarının eğitimi kadrolaşma alanına dönüştürdüğünü söyledi. 2025 atamalarında da durumun değişmediğini belirten Taşkent, yüzlerce nitelikli eğitimcinin dışarıda bırakıldığını ve bu durumun eğitimde kaliteyi olumsuz etkilediğini öne sürdü.

“Eğitim Emekçilerinin Haklarını Savunmak Hepimizin Görevi”

Taşkent, sendikalardan gelen bilgiler ve sahadan ulaşan ihbarlarla ilgili olarak Sakarya ve diğer bazı illerde atama listelerine dışarıdan müdahale edildiğini açıkladı. Taşkent, proje okullarının statüsünün objektif ve denetlenebilir kurallarla belirlenmesi gerektiğini, atamaların kıdem, hizmet puanı ve mesleki başarı gibi kriterlere dayalı olması gerektiğini savundu. Atama ve görev uzatma süreçlerinde bakan onayına yetkinin bırakılmasının eşitsizlik ve keyfilik sorunlarını derinleştirdiğini belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğini desteklediklerini vurgulayan Taşkent, her çocuğun nitelikli ve tarafsız bir eğitim hakkı olduğunu söyledi. “Eğitim emekçilerinin haklarını savunmak hepimizin sorumluluğudur. Siyasi müdahalelerle şekillenen bir eğitim sistemi topluma değil, iktidara hizmet eder” ifadelerini kullandı.

Taşkent, atama süreçlerine ilişkin tüm hukuki ve idari yolları takip edeceklerini duyurarak, mağduriyet yaşayan öğretmenlerin kendilerine millieğ[email protected] mail adresinden ulaşabileceklerini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.