Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren ve Baş Ağrısı Arasındaki Farklar

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, baş ağrısı ve migren arasındaki farklara dikkat çekiyor.

Her baş ağrısının migren olmadığını belirten Şensoy, migrenin sıkça hafife alındığını vurgulayarak, doğru tanı ve zamanında tedavinin hayat kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini belirtiyor. Baş ağrısının stres, uykusuzluk, açlık ve yoğun çalışma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini söyleyen Şensoy, migrenin aslında nörolojik bir hastalık olduğunu ve sadece baş ağrısından ibaret olmadığını ifade ediyor.

Migrenin genellikle başın tek tarafında zonklayıcı bir şekilde hissedildiğini, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyet gibi belirtilerle birlikte seyrettiğini belirten Şensoy, migrenin doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini söylüyor.

“Migren Doğru Tanı ve Tedavi İle Yönetilebilir”

Hastaların “Baş ağrım migren mi?” şeklinde sorular sorduğuna dikkat çeken Şensoy, migren şüphesi taşıyanların ayırıcı belirtilere odaklanması gerektiğini belirtiyor:

“Ağrı tek taraflı ve zonklayıcı mı? Atağa bulantı ya da ışığa duyarlılık eşlik ediyor mu? Ağrı, günlük yaşamı kesintiye uğratıyor mu? Bu sorulara ‘evet’ yanıtı veren hastaların kesinlikle bir nöroloji uzmanına başvurması gerekiyor. Migren doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.”

Migren tedavisinde standart bir reçetenin olmadığını vurgulayan Şensoy, “Bazı hastalar atak sırasında kullanılan ilaçlarla rahatlar, bazıları için ise koruyucu tedavi gereklidir. Ayrıca stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi yaşam tarzı değişiklikleri de tedavinin önemli bir parçasını oluşturur” diyor.

Şensoy, “Doğru tanı ve düzenli tedavi ile migren atağını en aza indirmek mümkün. Hastalarımızın şikayetlerini ciddiye alarak en iyi çözümü birlikte buluyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

Related Posts

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir