Altın yine şaşırtmadı: Nisan ayının en çok kazandıran yatırım aracı külçe altın oldu

Nisan Ayında En Çok Kazandıran Yatırım Aracı: Külçe Altın

Nisan ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisanda aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,8, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,54 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, avro %4,07, mevduat faizi (brüt) %0,44 ile reel getiri sağlarken, dolar %0,03, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) %7,39 ve BIST 100 endeksi %9,93 yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise avro %3,83, mevduat faizi (brüt) %0,2 reel getiri sağlarken, dolar %0,26, DİBS %7,6, BIST 100 endeksi %10,14 kayba neden oldu.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %20,83, TÜFE ile indirgendiğinde %19,69 oranlarında en yüksek reel getiri sunan yatırım aracı oldu.

Buna karşılık BIST 100 endeksi, aynı dönemde Yİ-ÜFE ile %12,26, TÜFE ile %13,09 olarak en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

6 aylık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile %18,15, TÜFE ile %12,36 reel getiri sağlayarak en fazla kazandıran yatırım aracı oldu. Bu süre zarfında BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile %5,9, TÜFE ile %10,51 reel getiri kaybetti.

Yıllık Bazda En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında

Yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %31,17, TÜFE ile %16,55 reel getiri sağlayarak en karlı yatırım aracı oldu.

Yıllık bazda mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile %16,26, avro %0,9 reel getiri sağlarken; DİBS %0,91, dolar %3,8 ve BIST 100 endeksi %20,29 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile değerlendirildiğinde mevduat faizi (brüt) %3,31 reel getiri sağlarken, avro %10,35, DİBS %11,95, dolar %14,51 ve BIST 100 endeksi %29,17 oranlarıyla yatırımcısının zarar etmesine yol açtı.

Related Posts

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki Şehit Doğan Özpolat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, serada sebze üreterek aldıkları eğitimi uygulama imkanı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir