AGS/ÖABT SINAV YORUMLARI 2025 || MEB AGS sınav soruları nasıldı? AGS zor muydu, kolay mıydı?

AGS 2025 Sınavı ve ÖABT Yorumları

AGS 2025 sınav oturumu tamamlandı. Toplamda 53.977 kişi sınava girdi ve 411.805 aday başvuruda bulundu. ÖSYM tarafından ilk defa düzenlenen sınavda adaylara Sözel ve Sayısal Yetenek, Tarih, Türkiye Coğrafyası, Eğitimin Temelleri ve Türk Milli Eğitim Sistemi konularından toplamda 80 soru yönlendirildi. Adaylara 110 dakika cevaplama süresi tanındı. MEB-AGS’nin ikinci oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) saat 14.45’te başladı. AGS ve ÖABT sınav soruları nasıl karşımıza çıktı, zor muydu, kolay mıydı?

AGS (ÖABT) Sınavı Değerlendirmeleri

MEB-AGS ilk oturumu sabah saat 10.15’te başladı ve toplamda 80 soru içeriyordu. Sınav 12.05’te sona erdi. Sınavdan sonra katılımcılar, AGS soruları hakkındaki yorumlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. İşte detaylar…

“İlk oturum oldukça kolaydı. Zorluk seviyesi geçen seneye göre daha iyiydi.”

“AGS mevzuat kısmı oldukça basitti. Eğitim temelleri kolaydı ancak matematik zor geldi, Türkçe orta zorluktaydı.”

“AGS genel olarak kolay görünüyordu ancak zorlayıcı bir sınavdı.”

“AGS tarih sorularını gördükten sonra tarih konusunda yetersiz olduğumu fark ettim.”

“Sınav genel olarak kolaydı, sadece matematik zorlayıcıydı. Coğrafya bilgi gerektiren soruları içeriyordu.”

“AGS ne kadar kolay olduğunu bilemiyorum ancak Türkçe kesinlikle zordu. 15 soru için 40 dakika yetmedi.”

AGS Puan Hesaplama ve Sonuçları

Her adayın, doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten aldığı ham puan hesaplanacak.

AGS’de bulunan 6 konu ayrı alt test olarak değerlendirilecek. Adayların her alt test için ham puanları hesaplanacak ve ortalama ile standart sapma değerleri belirlenecek.

Hesaplanan ortalama ve standart sapma değerlerine göre her alt test için adayların ham puanları standart puanlara dönüştürülecek. ÖABT’deki her test için adayların ham puanları hesaplanacak ve standart puanlar belirlenecek.

Hesaplanan standart puanlar ağırlıklandırma oranları dikkate alınarak toplanacak ve ağırlıklı puanlar oluşturulacak.

Sonuçların Açıklanması

ÖSYM takvimine göre AGS sınav sonuçları 13 Ağustos’ta duyurulacak. Adaylar sonuçları, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden ve mobil uygulamalarından kontrol edebilecek. Ayrıca, sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adrese gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde doğru/yanlış cevap sayıları, sınav puanı ve başarı sıralamaları yer alacak.

Related Posts

9 Temmuz Şans Topu Sonuçları Sorgulama Ekranı 2025 (Tıkla hızlı ikramiye öğren) | Sisal Şans Milli Piyango Online Şans Topu çekiliş sonuçları belli oldu: 2 milyon TL sahibini buldu!

Şans Topu çekiliş sonuçları 9 Temmuz 2025 Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Heyecanla beklenen haftanın 1. Şans Topu canlı çekilişi, 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü Sisal Şans tarafından noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından başlayan çekilişin hemen ardından bu akşamki Şans Topu sonuçları ve hangi numaraların kazandırdığı belli oldu. Heyecanla beklenen bu akşamki Şans Topu sonuçları ile 5+1 bilen 1 kişi 2 milyon 24 bin 86 TL ikramiyenin sahibi oldu. 5 bilen 6 kişi de 20.703,05 TL kazandı. Şans Topu sonuçları sorgulama ekranı, Milli Piyango Online ile ikramiyeler tek tıkla online öğrenilebilecek. Gözler şimdi Şans Topu sonucu online sorgulama ekranında. Peki, hangi numaralar kazandırdı? İşte, 9 Temmuz 2025 Çarşamba Şans Topu çekiliş sonuçları sorgulama ekranı ve ayrıntılar.

KAMU PERSONEL ALIMI İLANLARI 2025 KURUMLAR LİSTESİ | Resmi Gazete’de yayınlandı! Bakanlıklara personel alımı başvurusu ne zaman, başladı mı, hangi kurumlar alım yapacak? İşte 2 bin 659 personel alımı kadro dağılımı ve branşlar!

Kamu personel alımı 2025 ilanları için son dakika açıklama geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 2 bin 659 kadro ihdası yapıldı. KPSS puanına göre yapılacak olan bakanlık yada kurumlara personel alımı kadro dağılımları ve branşları da belli oldu. Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacak olan alımlarda başvurular, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleşecek. Alımlar ihtiyaçlara göre ve belirli kriterlere göre gerçekleşecek ve adaylar başvuru şartlarını müracaatlarını yapacakları bakanlık yada kurumun duyurularından öğrenebilecekler. Peki kamu personel alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Kamuya hangi kurumlar alım yapacak? İşte, 2025 bakanlık personel alımı ilanları ve kadro, branş dağılımları bilgisi.

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.