AGS ne zaman yapılacak? Sınav tarihi ve başvuru tarihi takvim aracılığıyla duyuruldu

2025 AGS Sınavı Hakkında Detaylar

Merakla beklenen AGS başvuru tarihi 2025 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi doğrultusunda belli oldu. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan Akademi Giriş Sınavı (2025-MEB-AGS) 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Öğretmen adayları için önem taşıyan bu sınavın başvuruları, ÖSYM başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla başlayacak. AGS sonuçlarına göre adaylar, eğitim sonrası atanacaklar. Sınav örnek soruları ve konu dağılımları osym.gov.tr üzerinden erişilebilecek. AGS başvurusu ne zaman yapılacak? 2025 AGS sınavı hangi tarihte yapılacak? Tüm detaylar için yazımızı okuyabilirsiniz.

2025 AGS Başvuru Tarihleri

AGS başvuruları için belirlenen tarihler arasında 8 Mayıs 2025 ile 20 Mayıs 2025 bulunmaktadır. Geç başvuru için son tarih ise 28 Mayıs 2025 olarak açıklandı. Sonuçların açıklanması ise 13 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleşecek.

AGS Başvuru Ücreti

AGS başvuru kılavuzu ve sınav ücreti, ÖSYM tarafından yayınlanacak. Başvuru sürecinin başladığı 8 Mayıs tarihinde kılavuzun duyurulması beklenmektedir.

AGS Sınavı Detayları

AGS, 2025 yılında 80 soru içeren AGS ve 50 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere 2 oturumda düzenlenecektir. Farklı öğretmenlik alanlarında farklı puanlama sistemleri uygulanacaktır. Bütün bu detaylar ve daha fazlası yazımızda…

MEB AGS ve ÖABT Konu Dağılımı

Mili Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 2025 oturumları için konu dağılımları ÖSYM tarafından yayımlandı. Detaylar ve önemli bilgiler için yazımızdan takip edebilirsiniz.

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.