Akbank’tan Depremzedelere Eğitim Desteği: ‘Dönüşümde Gelecek Var’ Projesi Başladı

Akbank, Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Eğitim Projesiyle Dönüşüme Öncülük Ediyor

Akbank, “Dönüşümde Gelecek Var” projeleriyle 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgede çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı ve gençlere mesleki gelişim fırsatı sunuyor. Banka, Türkiye ve Avrupa’nın kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşümde Gelecek Var projesiyle önemli bir adım atmış durumda.

Akbank’ın Genel Müdürlük binasındaki renovasyon süreci çerçevesinde, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ileri dönüşüm atölyesinde ofis mobilyaları okul eşyalarına dönüştürülüyor. Proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 452 okula ulaştırılan 9 bin 317 okul mobilyasıyla 190 bini aşkın öğrenci yenilenmiş sınıflarda eğitim alıyor. Ayrıca, proje sayesinde meslek lisesi öğrencileri ileri dönüşüm tekniklerini öğrenirken mesleki deneyim kazanıyor. Projenin tamamlanmasıyla 18 binden fazla mobilya üretilmesi ve 1311 okulda yaklaşık 400 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Akbank’ın amacı, ileri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve projenin etki alanını genişletmek. Bu kapsamda, Hatay’daki Bekbele Fatih İlkokulu’nda ileri dönüşüm atölyesi kuruldu. Çocuklar burada ileri dönüşümü öğrenirken yaratıcılıklarını geliştirebiliyorlar.

Projenin çevresel faydaları da göz ardı edilmiyor. İleri dönüştürülen mobilyalar sayesinde 406 ton karbon salımı engellenirken, 6 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Bu proje, döngüsel ekonomi yaklaşımının başarılı bir örneğini ortaya koyuyor.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin bütüncül ve insan odaklı bir bakış açısıyla devam ettiğini belirtti. Alakoç, gençlere yeni beceriler kazandırıldığını ve çocuklara sürdürülebilirlik pratiğiyle deneyim sunulduğunu vurgulayarak, “Sadece yeniden üretmiyor, aynı zamanda birlikte üretme ve geleceği birlikte kurma deneyimini paylaşıyoruz. Bu yaklaşımla çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm topluma değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.