Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunmayı sürdürüyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Öğrencileri Merkez Kütüphanede Ziyaret Etti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi vize sınavlarına hazırlanan öğrenciler için moral ziyaretinde bulundu. Merkez Kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Budak, başarı dileklerini iletti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen ve sınav hazırlıklarını denetleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Her sınav döneminde yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan Merkez Kütüphanemizi ziyaret ettik. Öğrenci odaklı çalışma prensibimizle, öğrencilerimize kolay erişim imkanı sunan teknolojik altyapımız ve donanımlı çalışma alanlarımızla her zaman yanlarında olmaya devam ediyoruz. Fiziki mekanlarımız ve güncel kaynaklarımızla öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Tüm öğrencilerimize vize sınavlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Merkez Kütüphanesinin öğrenciler ve akademisyenler için sosyal bir yaşam alanına dönüştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrenci odaklı bir üniversite olarak ödüllendiriliyoruz. Öğrenci merkezli, bilimsel önceliğe sahip, şeffaf ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışımız var. Huzurlu ve güvenli bir kampüsümüz var. Merkez Kütüphanemiz, öğrenciler tarafından en yoğun şekilde kullanılan alanlardan biridir. Kütüphanemiz, yapılan yatırımlar neticesinde öğrencilerimize ve akademisyenlerimize ek olarak dış kullanıcılara da hizmet veren bir yaşam merkezi haline geldi. Diğer disiplinlerden çok sayıda eseri barındırmanın yanı sıra dijital arşiv ve zengin elektronik veri tabanlarıyla kullanıcılarımıza hizmet sunuyor. Ayrıca, kütüphanemiz, fiziksel koşulları dolayısıyla ‘Engelli Dostu’ bir kütüphane olarak faaliyetlerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın ziyaretiyle moral bulan öğrenciler, yoğun sınav dönemlerinde böylesine desteklerin kendilerine güç verdiğini belirterek, samimi bir sohbetin ardından Prof. Dr. Budak’la fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.