Veliler “proje okul” atamalarına karşı imza kampanyası başlattı

İzmir Atatürk Lisesi’nde Veliler İmza Kampanyası Başlattı

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirmeleri kapsamında İzmir Atatürk Lisesi’nde 50 öğretmenin kadro dışı bırakılmasına karşı veliler imza kampanyası başlattı. Veliler, atamaların siyasi amaçlarla yapıldığını öne sürerek karara tepki gösterdiler.

50 Öğretmen Kadro Dışı Kaldı

İzmir Atatürk Lisesi, proje okulları arasında yer alıyor ve son atamalarla birlikte 50 öğretmenin kadro dışı bırakılması veli ve öğrenciler arasında büyük tepkilere neden oldu. Öğrencilerin okul bahçesinde başlattığı oturma eylemi sonrası veliler, karara karşı çıkarak imza kampanyası başlattı.

Veliler, atamaların okul hafızasını yok ettiğini ve öğrencilerin gelişimi için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirttiler. Yeni gelen öğretmenlerin okulu ve öğrencileri tanımamalarının eğitim kalitesini düşüreceğine işaret ettiler.

Velilerin Tepkisi Büyük

Velilerden Mete Coşkun, atamaların okulun bilgisini yok ettiğini ve öğretmenlerin açığa alınmasının eğitimle alakasız olduğunu ifade etti. Veliler, atamaların siyasi olduğunu düşünürken, haksızlığa karşı durmaya kararlı olduklarını belirttiler.

Velilerden Derya Tiryaki ise öğrencilerin tepkilerini takdirle karşıladıklarını belirterek, çocukların geleceğine sahip çıkacaklarını ve haksızlıklara izin vermeyeceklerini vurguladı.

Dayanışma Ruhu Önemli

İmza kampanyasına destek veren Tülay Taşdelen, öğrencilerin sınava gireceği dönemde haksızlığa uğramaması için mücadele ettiklerini belirtti. Dayanışmanın önemine vurgu yaparak, çocukların hak ettikleri eğitimi alabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Dayanışma mesajı veren Faruk Zincir ise öğretmenlerin kıyılmasına karşı çıkarak, torpille yapılan atamalara tepki gösterdi. Duyarsızlığın son bulması ve dayanışmanın artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

İmza kampanyasına destek veren veliler, öğretmenlerin ve öğrencilerin yanında olduklarını ve haksızlıklara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.