AKP’li isim böyle isyan etti: ‘Çözüm, liyakat, ehliyet, hak, adalet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yakınlığıyla Bilinen Eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten Akademide Liyakatsizlik Eleştirisi

Açıklamalarda bulunan eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, yakınlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kadrolaşmada liyakatsizlik olduğunu vurgulayarak adalet çağrısında bulundu.

“Kim Giriyo Ya?”

Külünk, bu durumu “Üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum fakat şartların çok iyi olmasına rağmen giremiyorum.’ şeklinde açıkladı ve ekledi: “Çok sık duyduğumuz feryat. Kim giriyor ya? O bölüm başkanının kendi belirlediği bir talebesi giriyor, ya rektörün istediği birisi belirliyor kadroları.”

“Bundan Bilim Çıkar Mı?”

Külünk, şu ifadelerle devam etti: “Kendi arasında dön baba dönelim şimdi, bundan bilim çıkar mı? Buradan Harward çıkar mı? Georgetown çıkar mı? London School of Economics çıkar mı?”

“Gümüşhane’de Uluslararası İlişkilerin Ne İşi Var?”

“Yani birkaç tane üniversitemiz var bu anlamda seviyesi yukarıda, başka? Bu modellemeye… Yani Gümüşhane’de uluslararası ilişkilerin ne işi var ya? Gümüşhane’de hukuk fakültesi? Veya Anadolu’nun her yerinde hukuk fakültesi…” dedi.

“Yazık Değil Mi Bunlara?”

Külünk, “Yüz binlerce üniversiteden mezun olmuş, kamu kurumlarının kapısında “Bu kurumun hukuk işlerini, ticari işlerini ben takip edeyim” diyen hukuk mezunu evlatlarımız. Yazık değil mi bunlara ya? Hesapsız kitapsız bölümler açılıyor, ondan sonra ortada yüzlerce, binlerce devletten kadro bekleyen üniversiteliler. Bu çocukların hayallerini yıkmaya kimin ne hakkı var ya? Kimin ne hakkı var?” diye sordu.

“Eğitim Devrimi Şart”

Son olarak Külünk, “Dolayısıyla, eğitim devrimi şart! Liselerde bu ezbercilik nedir ya? Kaldıralım bunu ya, herkes yeteneğini keşfetsin. Şimdi benim bir torunumun sosyal zekâsı çok güçlü, diğer torunumun ben zekâsı. Niye ikisini eşitliyoruz? Bırak, o sosyal zekâsıyla sıyrılsın, çıksın kendi yeteneklerine göre o da.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • Çözüm: Liyakat, Ehliyet, Hak ve Adalet

Related Posts

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Hyllarima Antik Kenti’nde agoradaki dükkanların bulunduğu alan kazılacak

Üstün yeteneklilerin doktoralı öğretmenleri

İstanbul’daki Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam bin 484 üstün yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Okuldaki 45 öğretmenin ise 7’si doktor, 5’i de doktora eğitimine devam ediyor. Ayrıca doktor unvanına sahip öğretmenlerden bazıları aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.