ChatGPT, Google’ın tahtını alacak mı? Şoke eden rakamlar ortaya çıktı

OpenAI’nin ChatGPT Sohbet Botu Günlük 2,5 Milyardan Fazla Kullanıcı İsteği Alıyor

Yapılan araştırmaya göre, OpenAI’nin yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT’nin her gün 2,5 milyardan fazla kullanıcı isteği aldığı ortaya çıktı. Axios’un verilerine göre, bu taleplerin 330 milyonu yalnızca ABD’den geliyor ve yıllık bazda ChatGPT’ye gönderilen toplam talep sayısı 912,5 milyarı aşıyor.

ChatGPT, Google’ın yıllık 5 trilyon arama hacmiyle kıyaslandığında geride olsa da hızla büyümeye devam ediyor. Aralık ayında haftalık 300 milyon kullanıcıya sahip olan ChatGPT, mart ayında bu sayıyı 500 milyona çıkardı.

OpenAI, Yapay Zeka Destekli Tarayıcı Üzerinde Çalışıyor

Son raporlara göre, OpenAI yapay zeka destekli bir web tarayıcısı geliştirme çalışmalarına başladı. Yakında tanıtılması beklenen bu yeni tarayıcının, Google Chrome’a doğrudan rekabet getireceği söyleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda OpenAI, bilgisayar üzerinde görevleri yerine getirebilen ChatGPT Agent adlı aracı piyasaya sürdü. The Verge’in haberine göre, OpenAI konuya ilişkin yapılan yorum talebine henüz cevap vermedi.

Related Posts

Otomobil devi 700 bin aracı geri çağırıyor! Yolda alev alma riski var

Otomobil üreticileri araçları güvenlik riski oluşturacak problemleri saptadığında geri çağırıyor. Bu riskler motor arızaları, fren sistemi arızaları veya yakıt sistemindeki sorunlar gibi sorunlar sebebiyle ortaya çıkıyor. Ünlü marka da yakıt enjektörlerinde sorun nedeniyle yangın riski taşıyan yaklaşık 700 bin aracını geri çağırma kararı aldı.

YouTube Music için cihazlar arasında geçiş yapma imkanı sunuldu

YouTube Music, cihazlar arasında geçiş yapmaya imkan sağlayan bir güncelleme yapıldı.

WhatsApp’ta büyük değişim zamanı

Meta, WhatsApp’ın Windows uygulamasında yerel yapıdan vazgeçerek tarayıcı temelli yeni bir sürüme geçiyor. Peki Beta kullanıcılarına sunulan bu güncelleme, hayatımızda neleri değiştirecek?

Bilim kurgu gerçek oldu, arılar minik robotlara dönüştürüldü

Çinli bilim insanları, beyinlerine yerleştirilen minik kontrol cihazları sayesinde arıların uçuş yönlerini başarıyla değiştirmeyi başardı. Bu dikkat çekici gelişme, arıların gelecekte arama-kurtarma veya keşif görevlerinde kullanılması gibi pek çok ilginç olasılığı gündeme getiriyor.

“Sonsuz kimyasallardan” kurtulmanın hızlı yolu bulundu

Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir katalizör, doğada kalıcılığıyla bilinen PFAS türü kimyasalları (Sonsuz Kimyasallar) düşük sıcaklıkta ve toksik madde kullanmadan parçalayabiliyor.

Mistral’in yükselişi önlenemiyor

2023 yılında Paris’te kurulan Mistral AI, kısa sürede Fransa’nın en umut vadeden teknoloji girişimlerinden biri haline geldi. Şirket, sadece Fransa’da değil, tüm Avrupa’da bağımsız ve çevreci yapay zekâ vizyonuyla dikkat çekiyor. Mistral AI, OpenAI …