Mansur Yavaş büyük tehlikeye dikkat çekti, talimatı verdi: Seneye de olmazsa ne yapacağız?

ANKARA’DA SU KRİZİNE KARŞI EYLEM PLANI!

ANKARA – ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’nın karşı karşıya olduğu su krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlediği Kuraklık Acil Eylem Planı 2. Toplantısı’na birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Osman Beyazyıldız, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, ilçe belediye başkanları, üniversite temsilcileri ve bürokratlar da iştirak etti.

Mansur Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Yönetimi Master Planı’nı 2020 yılında yapmıştık. 2024 Ağustos’ta da tamamlandı. Orta Anadolu’nun yıllardır bütün haritalarına baktığımız zaman genellikle şunu görüyoruz: Orta Anadolu’nun tamamında önümüzdeki 30 içerisinde çölleşme öngörülüyor. Ekolojiyi bozmanın doğal sonuçları olarak iklim kriziyle, aşırı yağışlarla, yangınlarla ve kuraklıkla da buluşacağız.” ifadelerine yer verdi.

SARIYAR BARAJI’NDA SU TEMİNİ

Geleceğe yönelik su temini konusunda önemli bir projeye dikkat çeken Yavaş, 2021 yılında Sarıyar Barajı’yla ilgili talimat verdiğini hatırlattı. Yavaş, “İleriye yönelik olarak 2021 Sarıyar Barajı’ndan su getirme için talimat vermiştim. Oradan hattın nasıl geleceğiyle ilgili bir avan projesi var. Bizim bu dönemde bunun ihalesini yapmamız gerekiyor her halükarda. Çünkü geçen yıl suyun damlası yoktu, kar bu sene olmadı. Seneye de olmazsa ne yapacağız? Onun için bir an evvel o çalışmalara başlanacak.” açıklamalarını yaptı.

Toplantıda ASKİ yetkilileri tarafından yapılan sunumda, kuraklığa karşı su tasarrufu, kaçakların azaltılması ve alternatif su kaynaklarının kullanımı üzerine yeni projeler geliştirildiği belirtildi.

Yaz aylarında kullanılan ortalama 1,5 milyon metreküp suyun, her ay 500 bin metreküplük kısmından tasarruf hedefi doğrultusunda park ve bahçe sulamalarının tankerlerle yapılması konusunda ilçe belediyeleriyle görüş birliğine varıldığı vurgulandı.

Suyu yoğun tüketen abonelerin tespit edilerek tek tek uyarılması kararlaştırılan toplantıda, her eve 4-5 adet perlatör verilerek su tasarrufu sağlanması da karar altına alındı.

Related Posts

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

LeMan dergisine mali soruşturma

26 Haziran’da yayımlanan karikatür nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Leman dergisine mali soruşturma da başlatıldı. Derginin yurt dışından mali destek alınıp alınmadığı araştırılacak.

Yeni Şafak’ta ‘PKK’ bilmecesi: ‘Süreç başladı’ haberi kısa sürede silindi

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, terör örgütü PKK üyesi 20 kişinin “süreç” kapsamında teslim olduğunu iddia etti. Ancak yayınlanan haber kısa süre sonra silindi.

Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’dan, 39 kişilik Avrupa heyetine mesaj: ‘Önümüzdeki süreçte görüşme koşullarının oluşmasını umut ediyorum’

Kendisini ziyaret etmek isteyen 39 kişilik Avrupa heyetine mesaj gönderen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, “Sizin bu yönlü adımınızı, halklarımızın ortak demokratik geleceği için anlamlı bir katkı ve cesur bir çağrı olarak görüyorum. Görüşme talebinizden haberdar oldum. Önümüzdeki süreçte böyle bir görüşmenin koşullarının oluşmasını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İzmir’de 20 milyar liralık yolsuzluk operasyonu: Başkan şikayet etti eski başkan gözaltında

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iştiraki İzBeton A.Ş.’de Sayıştay ve müfettiş raporlarının yaklaşık 20 milyar liralık yolsuzluk tespit etmesinin ardından düğmeye basıldı. Eski Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında olduğu 126 kişi gözaltına alındı. Müştekiler arasında CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da var.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.