Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Öğrenciler Tarım Teknolojilerini Uygulamalı Olarak Öğreniyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 2021 yılında 425 metrekare alanda kurulan serada, tarım teknolojileri alanında eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci, marul, domates, salatalık ve biber gibi ürünleri yetiştirerek teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde üretim sürecine doğrudan katılıyor.

Eğitim Hem Teorik Hem de Uygulamalı Olarak Veriliyor

Okul Müdürü Ethem Pektaş, öğrencilerin, tarım bölümünde aldıkları eğitimi serada uyguladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle hem üretim yapıyoruz hem de ürünün toprakla buluşmasından hasadına kadar geçen süreci uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi. Ayrıca okul bahçesindeki fidanlıkta da eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Ziraat Teknisyeni Olarak Sektöre Hazırlanıyorlar

Tarım teknolojileri öğretmeni Halit Alkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra ziraat teknisyeni olarak sektöre adım attığını ifade ederek, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Öğrencilerden Muhammed Eren Karaca, serada öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini belirterek, fideleri ekerek hasat yapacaklarını dile getirdi. Ahmet Avcı ise domates, salatalık ve biber ürettiklerini ve gelecekte ziraat mühendisi olmayı hedeflediğini söyledi.

Related Posts

Meriç Sulaması Projesi’yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

Edirne’de, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Edirne Meriç Sulaması Projesi” ile Meriç Ovası’ndaki 78 bin dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuştu.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir