Arefe günü resmi tatil mi, tam gün mü, yarım gün mü? Diyanet Dini Günler Takvimi: 2025 Kurban Bayramı Arefe Günü tarihi!

Arefe Günü ve Kurban Bayramı Tatili Detayları

Arefe Günü ne zaman? Kurban Bayramı öncesinde geri sayım devam ederken özellikle tatil planı yapacaklar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Bununla birlikte Arefe Günü’nün tam gün mü yarım gün mü tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Arefe günü resmi tatil mi, tam gün mü, yarım gün mü? İşte sorgulanan sorunun cevabı…

Kurban Bayramı Arefe Günü Zamanı

Kurban Bayramı 2025 yılında 6 Haziran Cuma günü başlayıp 9 Haziran Pazartesi günü yani bayramın 4. günün bitiminin ardından sona erecek. 5 Haziran Perşembe günü ise Kurban Bayramı Arefe Günü olarak idrak edilecek.

Arefe Günü Yarım Gün Mü, Tam Gün Mü Tatil?

Kurban Bayramı arefe günü yarım gün yani saat 12.30’dan sonra yarım gün resmi tatildir. Kabine kararıyla arefe günü tam gün tatil yapılabiliyor.

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün Olur Mu?

Kurban Bayramı tatilinin Cuma gününe gelmesi nedeniyle 9 günlük tatil ihtimali görülmüyor. Tatilin 9 gün olması için 2 – 3 – 4 ve 5 Haziran (Yarım Gün) tarihlerinin tam gün tatil ilan edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte 9 Haziran tarihi de bayramın 4. günü olduğu için tatil Kurban Bayramı’nda 10 gün olacak. Ancak başta da belirtiğimiz üzere bu ihtimal oldukça düşük görülüyor.

Related Posts

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Kıvanç Tatlıtuğ yeni projeye imza attı: Ekranlara dönüyor!

Harry Potter 4. Ateş Kadehi Neden Kaldırıldı? Harry Potter Ateş Kadehi Hangi Ülkelerde ve Neden Yasaklandı?

Harry Potter serisinin dördüncü filmi “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter and the Goblet of Fire), bazı dijital platformlardan kaldırılmasıyla hayranlarını şaşırttı. Hogwarts’ın büyülü dünyasında Üçbüyücü Turnuvası’nın heyecanını ve Voldemort’un geri dönüşünü konu alan bu ikonik yapım, bazı platformlarda yer almıyor. Ayrıca, filmin ve kitabın bazı ülkelerde yasaklanma tartışmaları gündeme geldi. Peki, Harry Potter Ateş Kadehi yasaklandı mı, neden kaldırıldı?

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Yurtta AYT manzaraları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanı dün tüm ülkede yaşandı. İyi bir üniversite eğitimi için ter döken adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarının kapısında yerini aldı. Ancak yine her yıl olduğu gibi sınava son anda yetişenler ve sınavı dakika farkıyla kaçıranlar vardı. Birçok ilde polis ve zabıta ekipleri adaylardan desteğini eksik etmedi. Yanında AYT belgesi yerine TYT belgesini getiren ya da kimliğini unutup sınava giremeyenler oldu. Diğer yandan kızı için sınava giren babalar, sohbete dalıp sınavı kaçıranlar ve adayları sınava yetiştirenler öne çıktı. Birçok üniversite adayının geleceğini çizen AYT dün Türkiye’de böyle yaşandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?