Emniyet ‘jammer’ alamaz dedi: İşte jammer alan AKP’li belediye!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ‘Jammer’ Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantı yaptığı otelde bavullarda bulunan ‘jammer’ın terör örgütü IŞİD tarafından ölüm tehditleri alan İmamoğlu’nun güvenliği için olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) ‘jammer’ kullanımıyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

EGM, yaptığı açıklamada, “27.04.2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarına yansıyan frekans kesicilerin (jammer) kullanım usulleri ve cezai yaptırımları ile ilgili aşağıda belirtilen açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.” ifadelerine yer verdi.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu gereğince Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlar, kamu düzeni ve milli güvenliği sağlamak amacıyla frekans kesici (jammer) kullanma yetkisine sahiptir.

Ancak belediye başkanları ve belediyeler, 5809 sayılı Kanun kapsamında frekans kesici (jammer) kullanma yetkisine sahip değildir. Buna ek olarak, yetkisiz kişi, kurum ya da kuruluşlar tarafından haberleşmenin kesilmesi Türk Ceza Kanunu’nun 124. Maddesi çerçevesinde suç olarak kabul edilmektedir.

EGM’nin herhangi bir birimi tarafından koruma görevlilerine yönelik frekans kesicilerle (jammer) ilgili verilen bir eğitim bulunmamaktadır. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘jammer’ alan belediyeleri açıklayacağını duyurdu.

Bazı kaynaklara göre, AKP’ye bağlı Kahramanmaraş Belediyesi ve 2017 yılında kayyum atanarak yönetilen Şanlıurfa’nın Gürpınar Belediyesi’nin de ‘jammer’ aldığı ortaya çıkmıştır.


Related Posts

Saraçhane mitinginin ardından 42 gözaltı: Gözaltı süresi uzatıldı

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü için Saraçhane’de düzenlenen CHP mitinginde 42 kişi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, gözaltına alınanların gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Gözaltına alınan 42 kişiden biri olan gazetemizin muhabiri Engin Deniz İpek, dün gece serbest bırakılmıştı.

LeMan dergisine mali soruşturma

26 Haziran’da yayımlanan karikatür nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Leman dergisine mali soruşturma da başlatıldı. Derginin yurt dışından mali destek alınıp alınmadığı araştırılacak.

Yeni Şafak’ta ‘PKK’ bilmecesi: ‘Süreç başladı’ haberi kısa sürede silindi

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, terör örgütü PKK üyesi 20 kişinin “süreç” kapsamında teslim olduğunu iddia etti. Ancak yayınlanan haber kısa süre sonra silindi.

Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’dan, 39 kişilik Avrupa heyetine mesaj: ‘Önümüzdeki süreçte görüşme koşullarının oluşmasını umut ediyorum’

Kendisini ziyaret etmek isteyen 39 kişilik Avrupa heyetine mesaj gönderen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, “Sizin bu yönlü adımınızı, halklarımızın ortak demokratik geleceği için anlamlı bir katkı ve cesur bir çağrı olarak görüyorum. Görüşme talebinizden haberdar oldum. Önümüzdeki süreçte böyle bir görüşmenin koşullarının oluşmasını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İzmir’de 20 milyar liralık yolsuzluk operasyonu: Başkan şikayet etti eski başkan gözaltında

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iştiraki İzBeton A.Ş.’de Sayıştay ve müfettiş raporlarının yaklaşık 20 milyar liralık yolsuzluk tespit etmesinin ardından düğmeye basıldı. Eski Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında olduğu 126 kişi gözaltına alındı. Müştekiler arasında CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da var.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.